Binnenschilderwerk

 

Klusprogramma’s

Binnenschilderwerk, veel mensen doen het zelf. Geïnspireerd door de woonprogramma’s op tv trekken we massaal naar de bouwmarkt om materialen in te slaan. Enthousiast gaan we thuis aan de gang. En natuurlijk, het kan ook heel erg leuk zijn om zelf een leuk kleurtje op een wand in de woonkamer te zetten, of een kamertje te behangen. En zelfs al is het resultaat wat minder dan wanneer de schilder het zou doen, je bent er toch minstens zo trots op. En je houd geld in je zak, ook niet verkeerd.

 

Vakman

Maar wat nu als u geen tijd heeft. Of erger nog, geen liefhebberij voor schilderen. U heeft weken het huis op kop, elke vrij uurtje schilderen, pffff. Met mij word overlast tot een minimum beperkt en na iedere werkdag wordt de werkruimte opgeruimd achtergelaten. Alles snel klaar, heerlijk !!!

 

Een ander voordeel, tegenwoordig zijn wij wettelijk verplicht om in binnensituaties oplosmiddelarme verf te gebruiken. Dit is beter voor zowel uw gezondheid als die van de vakman. Er komen nauwelijks nog vluchtige stoffen vrij, zodat de lucht schoner blijft. U zit dus niet nog lange tijd in de verflucht, zodat u de ruimten weer snel in gebruik kunt nemen.

 

Wandafwerking

De mogelijkheden om de wanden en plafonds af te werken zijn schier onuitputtelijk. Er is veel mogelijk.

Behang

De wandbekleding in de vorm van behangpapier is niet weg te denken uit de wandverfraaiings-mogelijkheden. Behang is weer helemaal terug van weg geweest. Overal duikt het behang met de verschillende motieven tegenwoordig op. Niet alleen in de kamer maar op verschillende wanden, als een opzichzelfstaand kunstwerk. Verder heb je nog textiel behang met papieren en linnen drager, de verschillende soorten afwasbare vinyl behangsoorten: te veel om op te noemen.

Glasweefsel

 

Glasweefsel om op de wanden en/of plafonds te plakken en daarna in de gewenste kleuren te schilderen is er in tientallen designs. Glasweefsel, ook wel scan genoemd. Het is sterk en decoratief, ideaal voor slechte ondergronden en nieuwbouwmuren die zich nog moeten gaan zetten. Ideaal voor als het met regelmaat schoongemaakt moet worden. Bijvoorbeeld met huisdieren en/of kleine kinderen.